Blog

Traseu Belis – Paraul Pupului

Atunci cand simti ca vrei sa elimini tot ce e negativ in viata ta, mergi la munte! Plimba-te, viziteaza, mergi cu prietenii si faceti poze, luati parte la activitati de tot felul, pe scurt distrati-va! Macar o data in an, luati-va o pauza de munte, de aer curat si liniste. Nu trebuie sa fii un impatimit al muntelui sau sa dispui de o conditie fizica de invidiat. Trebuie doar sa fii plin de energie si sa iti doresti sa iesi din starea de rutina.
In aşteptarea verii, te poti incumeta sa mergi in drumeţii pe munte. Si exista att de multe trasee montane in Romania, incat cu greu vei reusi sa te decizi unde sa mergi. Asa ca iti recomandam noi. Mergi in Apuseni! Mai exact, mergi la Pensiunea Vis Alpin unde poti face o serie de activitati de la plimbari cu bicicletele, cu barca cu vasle sau motor si pana la activitati mai ample, precum vanatoarea, daca sezonul este deschis. Totodata puteti face diverse drumetii si puteti vizita imprejurimile. Imaginati-va un traseu parcurs prin padure, inconjurat de numeroasele raze de soare care intra printre crengi, si care se oglindesc in raul din apropiere. Deja ne putem imagina aceasta priveliste de vis.

Zona a fost vizitata inca cu multi ani in urma, continuand sa surprinda turistii cu peisaje de vis, trasee pline de aventura si obiective turistice unice si valoroase, plus o fauna bogata. Cele mai vechi trasee turistice din zona actualului Parc Natural Apuseni dateaza inca de prin anii 1900.

traseul pupului belisUn traseu superb de la pensiunea Vis Alpin pana la lac. Se merge de-a lungul paraului Pupului prin padure pana la lac. Perfect entru aventurieri.Nu uita insa ca vei necesita de incalțaminte adecvata. Pe langa aceata, nu strica sa pleci pregatit la drum. Poti sa pui in rucsac si un hanorac impermeabil , o pelerina de ploaie, un termos sau alt recipient pentru apa, o lanterna frontala si cateva pungi de plastic pentru protejarea lucrurilor din rucsac in cazul in care va ploua

Si daca va temeti ca va veti rataci, acest lucru este putin probabil deoarece traseul este unul foarte simplu. Se merge prin padure si ajunge la lac si pe intreg acest traseu veti avea nuumeroase elemente din natura care va vor ajuta sa ajungeti la destinatie. Si acum ne pot fi de ajutor si filmele cu cercetasi pe care le vedeam in copilarie, unde grupurile de drumetii se foloseau de brazii cazuti la pamant si de urmele de animale pentru a distinge drumul spre destinatia finala. Ce iti poti dori mai mult decat sa mergi prin aer curat, inconjurat de numerosii brazi semeti, in cantec de pasarele, inconjurat de o oaza de liniste incredibila? Este reteta perfecta pentru a te relaxa cat este ziua de lunga. Desi ar parea o activitate obositoare, un traseu in aceata zona se va dovedi a oferi exact rezultatul opus. Te vei simti mult mai plin de viata si de energie, decat daca ai lenevi toata ziua in pat.

La intorcere popositi la Pensiunea Vis Alpin, unde veti beneficia de cele mai bune conditii de cazare si de un personal care va va face sa va simtiti ca acasa. Profitati de fiecare moment de liniste si relaxare. Uitati de responsabilitatile zilnice si incarcati-va cu energie pozitiva si buna dispozitie.

 

ro_RORomână