Blog

Cascada Răchiţele (Vălul Miresei)

Aflată la aproximativ 40km de Beliş,Cascada „Vălul Miresei”, o cascadă în trei trepte (5m, 8m si 34m), este reprezentativă pentru Munţii Apuseni. Aşezată la graniţa cu parcul natural Munţii Apuseni, oferă privelişti extraordinare atât vara cât şi iarna. Având aproximativ 50m înălţime, cascada are o poveste emoţionantă – legenda spune că o mireasă a căzut de pe stânci chiar în ziua nunţii sale, iar voalul i-a rămas agăţat. Nuntaşii au plâns-o pe mireasă, iar din lacrimile lor s-a format cascada.

Lăsând legenda în urmă, vă spunem că, dacă sunteţi pasionaţi de căţărare, pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață. De altfel, la începutul fiecărui an, aici se desfăşoară competiţia Cupa Răchiţele – Campionat Naţional de Escaladă pe Gheaţă.

În drum spre cascadă pot fi vizitate Bisericile monument istoric din satele Ciuleni şi Margău.

Traseul poate fi parcurs cu maşina pe drumuri naţionale şi judeţene: Beliş – Călăţele – Margău – Scrind Frăsinet – Răchiţele (http://www.jeka.ro/Distanta-Belis%20cluj_Cascada%20rachitele.aspx)

Starea drumurilor, eventual alte trasee disponibile se pot verifica în timp real pe www.trafficguide.ro sau pe www.cnadnr.ro

Timp estimat: 40 km – 50 min.

ro_RORomână