Blog

Vârful Lespezi şi Peştera Lespezi

Situat în partea stângă a Văii Stanciului, Vârful Lespezi, cu o înălţime de aproximativ 1340 m, este străjuit în partea sud-vestică de un abrupt care ajunge la o înălţime de peste 100 m, acestapurtând denumirea de Piatra Lespezilor.

Important punct pentru admirarea priveliştilor, principalul obiectiv care se observă fiind Cascada Vălul Miresei, Vârful Lespezi lasă să se observe în partea stângă a acesteia câteva grote de pe Traseul Grotelor (Peştera Suşman, Jgheabul Peşterii), apoi Vârful Piatra Arsă, Falezele de Granit şi Creasta Vlădesei. Peştera Mare a Lespezilor, lungă de peste 3 km şiPeştera Mică a Lespezilor, lungă de câteva sute de metri, pot fi vizitate doar cu ajutorul unui ghid autorizat.

Traseul poate fi parcurs cu maşina pe drumuri naţionale, judeţene şi comunale: Beliş – Bălceşti – Răchiţele – Valea Stanciului – Vârful Lespezi (http://www.jeka.ro/Distanta-Belis%20cluj_Cheile%20stanciului.aspx)

Starea drumurilor, eventual alte trasee disponibile se pot verifica în timp real pe www.trafficguide.ro sau pe www.cnadnr.ro

Timp estimat: 22 km – 45min.

Traseu montan cu marcaje turistice.

ro_RORomână