Blog

OFF ROAD – excursii pe munte cu masina de teren

Mai nou, tot mai multe persoane prefera, indiferent de anotimp, muntele in detrimentul marii. Acest lucru se datoreaza faptului ca muntii patriei noastre au foarte multe de oferit, lucru usor de observat inca de la primul contact cu acestia. De asemenea, tot mai multi oameni incearca si o altfel de abordare in ceea ce priveste exploratul acestora, decat cea clasica, la pas. Astfel, acestia ajung sa ia in calcul varianta off road pentru explorarea zonelor ascunse si mai putin accesibile ale muntilor patriei.

Alegand sa calatoresti astfel cu o masina de teren 4×4, practic ai cea mai buna optiune care ti-ar oferi oportunitatrea de a descoperi mai mult decat atractiile turistice comune si foarte aglomerate. Prin abordarea unor trasee, parca ascunse si bine ferite de ochii lumii (dar foarte bine explicate si cunoscute de catre ghidul / instructorul care se afla in permanenta cu tine), parca ai acces la o altfel de Romanie decat cea pe care o cunosti (pana in acel moment). Astfel, ai ocazia, pe parcursul traseului, sa vezi peisaje fabuloase in natura salbatica a Muntilor Apuseni, cu parauri si lacuri montane de o frumusete rara.

off road apuseniTrebuie punctat faptul ca aceasta modalitate de a explora muntii cu ajutorul unei masini 4×4, ofera sansa unor persoane cu mai putina conditie fizica, seniori sau persoane cu handicap locomotor, sa aiba acces si sa se bucure de peisaje si locuri pe care ar fi imposibil sa le viziteze altfel. De asemenea, in astfel de provocari off road spiritul de echipa este foarte important pentru a depasi provocarile de pe traseu. Fie ca ti se atrage atentia referitor la unele obstacole de pe traseu sau doar esti informat referitor la ce urmeaza, fiecare ’’input’’ este binevenit. Cei care au incercat astfel de experienta au dorit sa o repete, fie pe cont propriu fie impreuna cu prietenii.

O excursie off road reprezinta mai mult decat a merge cu masina si a vedea niste locuri superbe. Traseul in sine este o aventura. Una intensa, cu provocari multe si cu trairi pe masura. Spiritul de echipa si gandul ca ai o masina special pregatita sa faca fata acestor challenge-uri, sunt factorii cheie care te motiveaza sa continui si sa nu te opresti indiferent de obstacolele intampinate pe traseu. Inveti foarte multe si intr-un timp rapid. E nevoie sa te adaptezi! Cu siguranta este o experienta ce se traieste intens, presarata cu momente de popas atunci cand te opresti sa admiri privelistea din jur (pe care o poti capta si in fotografii, ca sa ramai cu amintiri palpabile de la astfel de aventuri).

Daca simti ca iti lipseste putina aventura in viata ta si cauti ceva care sa iti ofere acest lucru, dar sa aiba si recompense pe masura, atunci va recomand sa luati in calcul explorarea patriei noastre si intr-o altfel de maniera decat cea clasica. E timpul ca urmatoarea excursie pe munte sa fie realizata cu ajutorul unei masini de teren 4×4, astfel incat sa poti sa simti adrenalina la cote maxime si sa te bucuri de aventura montana.

 

en_USEnglish