Blog

Sporturi nautice in Statiunea Belis-Fantanele

lacul belis sky jetJudetul Cluj dispune de numeroase obiective turistice si ofera atat de multe posibilitati de a participa la diverse activitati, astfel incat aceste facilitate au facut ca acesta sa fie unul dintre cele mai cautate si vizitate zone din toata tara. Daca ne gandim la aglomeratia pe care ne-o ofera mediul urban si galagia de care avem parte zi de zi, cum sa nu tanjim dupa un loc in care sa avem parte de liniste, de aer curta si peisaje care sa ne incante sufletul? Si unde gasesti locuri care sa intruneasca toate aceste conditii si in care sa te simti conectat cu natura decat in inima Transilvaniei?
Cei care au vizitat zona deja, probabil ca s-au gandit la statiunea Belis-Fantanele, o zona cu numeroase atractii turistice care merita vizitate. Daca ajungeti aici, nu ratati lacul artificial de acumulare Belis-Fantanele ce le ofera turistilor peisaje deosebite, unde anual vin turisti de peste tot. Statiunea Belis este amenajata pe malul lacului, la aproximativ 75 km de orasul Cluj-Napoca.

Statiunea Belis-Fantanele

Statiunea Belis se numara printre cele mai importante zone din punct de vedere turistic ale judetului Cluj. Faptul ca dispune de zeci de pensiuni agroturistice este inca un plus al acestei zona, transformand-o astfel in destinatia favorita atat de vara, cat si de iarna a turistilor de pretutindeni.
Aceasta este foarte cautata de turisti, atat pentru odihna si relaxare, datorita aerului de aici cat si pentru drumetiilor pe care le poti face in zona. Pe timp de vara, exista numeroase posibilitati de a practica Ski Nautic pe lac, cu barci sau hidrobiciclete, atractii foarte apreciate de turisti.
Daca v-ati facut cerere deja pentru zilele de vacanta, cateva zile de relaxare la munte vor fi exact ceea ce aveti nevoie pentru a elimina stresul acumulat si pentru a va incarca bateriile. Si daca sunteti in cautarea unui loc de unde poti sa admiri peisaje splendide, unde sa te poti plimba cu un caiac si in acelasi timp sa respiri aerul tare si curat de munte, atunci pensiunea Vis Alpin este ceea ce aveti nevoie. Si de ce o recomandam? Pentru ca turistii cazati la Pensiunea Vis Alpin pot avea parte de o vacanta de vara activa, plina de adrenalina, prin practicarea sporturilor nautice pe lac.
Odata ajuns aici nu poti rata o plimbare cu barca cu motor de mare viteza, fiind imconjurat de peisaje superbe la tot pasul. Daca esti adeptul plimbarilor in viteza, poti profita de o plimbare cu un ski jet, o activitate pe care trebuie sa o incerci macar o data in viata.

Ponton plutitor cu o capacitate de 15-18

Si am lasat ce este mai bun pentru la urma. Daca vrei sa vii alaturi de gasca aici, vei avea surpriza de a gasi un ponton plutitor cu o capacitate de 15-18 persoane, perfect pentru a va distra ore intregi, pana dimineata.
Lacului Belis este o constructie impresionanta, inalta de 95.50 m si lung de 26 km. Pentru cei care doresc sa stea cateva zile in aceasta zona superba, trebuie sa stiti ca frumusetea naturala a zonei reprezinta alegerea perfecta pentru un concediu, sau chiar si pentru o simpla escapada de weekend.
Natura cu peisajele ei superbe, aerul curat, linistea si relaxarea fac din aceasta zona locul perfect pentru turistii care vor sa se relaxeze cateva zile inconjurati de natura.

en_USEnglish