Blog

Iarna cu ninsoare abundenta in Muntii Apuseni

Muntii Apuseni atrag un numar impresionant de vizitatori anual, si asta nu doar datorita diversitatii carstice regasite aici: ponoare, chei, pesteri, ci si prin prisma numeroaselor activitati ce pot fi realizate in numeroasele zone de aici, precum si a unitatilor de cazare, care prin conditiile oferite, te fac sa te simti ca acasa.

Si iata ca iarna aceasta ne-am putut bucura de o ninsoare abundenta in Muntii Apuseni, chiar daca frigul naprasnic de multe ori mai ca ne-a facut sa ne dorim sa nu parasim incinta pensiunii. Cu toate astea, nu putem rata peisajele minunate pe care zapada ce acopera muntii si brazii ni le ofera. Plus ca exista atat de multe activitati de iarna ce pot fi realizate, incat este pacat sa stai in casa.

Si spre exemplu, avem Partia Marisel-Lesu, o partie cu un grad mediu de dificultate, cu o lungime de 750 de metri. Aceasta este dotata cu teleschi, dar fara instalatii de zapada artificiala, al carei acces catre cota 915 se realizeaza pe un drum care ajunge la capatul barajului lacului de acumulare Fantanele. Accesul in prezent se face pe DJ107, ce strabate localitatea si este unul dintre accesele in Parcul Natural Apuseni.

Temperaturile au scazut dramatic in toata tara, insa cu totii stim ca temperaturile sunt cu mult mai scazute la munte, unde temperaturile au ajuns pana aproape de pragul de inghet. A nins abundent in muntii Apuseni, unde s-au inregistrat pana la -10 grade Celsius la peste 1800 de metri altitudine.

Satele din Muntii Apuseni si-au intampinat oaspetii intr-o atmosfera de poveste. Ninsorile au dat stralucire asezarilor din Muntii Apuseni pe care le-au transformat intr-unele dintre cele mai atractive locuri pentru pasionatii de drumetii, fotografie si alpinism.

pensiune vis alpin curtea iarnaPensiunea Vis Alpin din statiunea Belis a intampinat numerosii vizitatori cu ofertele speciale pentru perioada de iarna, bucurandu-i pe acestia cu peisaje minunate si conditii demne de a te simti ca in familie. Acum ca sarbatorile au trecut, insa iarna inca nu si-a iesit din drepturi, statiunea Belis inca isi asteapta musafirii cu tot felul de preparate si echipamente care sa le permita acestora sa participe la numeroasele activitati specifice sezonului de iarna.

Si daca va puteti gandi ca Muntii Apuseni au numeroase obiective turistice care pot fi vizitate doar vara, acest lucru este total fals. Exista unele care sunt accesibile si iarna si nu ar trebui ratate. Exemplu perfect il reprezinta chiar Cascada Rachitele care nu ar trebui ratata in niciunul dintre sezoane, oferind peisaje minunate pe care trebuie sa le admirati neaparat.

Cascada Rachitele este un obiectiv turistic din Muntii Apuseni care iarna, cand peretele stancos ingheata, zona cascadei este un loc excelent pentru pasionatii de escalada pe gheata. Legenda spune ca, demult, o mireasa ar fi cazut de pe stancile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei a ramas agatat pe stanci. Participantii la eveniment au inceput sa planga, formandu-se astfel cascada. De fapt, numele de „Valul Miresei” vine de la asemanarea puternica dintre forma cascadei si rochia de mireasa purtata de femei in ziua nuntii.

 

 

 

en_USEnglish