Blog

Activități practice pe lacul Beliș-Fântânele

Frumusetile judetului Cluj sunt printre cele mai cautate si vizitate din toata tara, deoarece mai rar gasesti locuri unde te simti mai conectat cu natura decat in inima Transilvaniei. Una dintre atractiile turistice care merita vizitate mai mult decat o singura data este si Statiunea Belis-Fantanele, unde lacul artificial de acumulare ofera turistilor peisaje deosebite. Statiunea clujeana Belis este amenajata pe malul lacului artificial de acumulare Belis-Fantanele si se afla situata la aproximativ 75 de kilometri de orasul Cluj-Napoca

La Belis-Fantanele mergi pentru natura, pentru aer curat, pentru liniste si relaxare. Este locul perfect pentru turistii care vor sa renunte la zgomotul urban si sa se relaxeze cateva zile inconjurati de apa cristalina, brazi frumos mirositori, adieri imbietoare de vant si liniste.

            Pe imensitatea Lacului Belis se afla si barajul Fantanele, o constructie impresionanta, inalta de 95.50 m. Pentru cei care intentionati sa stati cateva zile in acest colt de rai, puteti lua in calcul ca frumusetea naturala a zonei este perfecta a fie pentru concediu, fie pentru o simpla escapada de weekend.

Comuna Belis este printre cele mai importante zone turistice ale judetului Cluj. Bucurandu-se de o retea de peste 30 de pensiuni agroturistice, este destinatia favorita de vara/iarna a turistilor de pretutindeni. Aceasta este cunoscuta drept o zona de relaxare si de odihna datorita aerului de aici, care este benefic pentru tratarea anemiei şi a nevrozei astenice.

Datorita pozitionarii sale intr-o zona montana de basm, inconjurata de un lac si de natura salbatica, zona Belis–Fantanele s-a dezvoltat foarte mult in ultimele decenii, aici fiind construite multe pensiuni, iar multi clujeni ridicandu-si cabane sau case de vacanta.

Aceasta este foarte cautata turisti, atat datorita oportunitatilor de odihna si relaxare, cat si datorita drumetiilor pe care le poti face in zona. Partia de schi sau posibilitatea practicarii de sport nautic pe lac, cu barci sau hidrobiciclete, sunt alte atractii apreciate de turisti.

Pescuitul este una din activitatile preferat ale persoanelor de sex masculin si nu numai si reprezinta o varianta perfecta pentru a te recrea in aer liber. In zona Belis-Fantanele se practica pescuitul recreativ, iar pescarii pot profita nu doar de multitudinea de specii ce exista aici, cat si prin peisajele ce taie rasuflarea oricarui. Lacul este populat cu specii de pesti, precum: cleanul, coregonul, bibanul, indigenul, pastravul, lostrita etc.

Turistii vin in zona Belis-Fantanele fiind atrasi de linistea, frumusetea locului si de legendele formarii lacului de acumulare Belis-Fantanele. Fiind o zona montana spectaculoasa, aici sunt amenajate si trasee turistice pe care se pot face drumetii. Zona este una cunoscuta si printre speologi, aici existand numeroase pesteri.

Lacului Fantanele este una dintre principalele atractii turistice ale judetului Cluj. Pe lac se pot desfasura activitati precum pescuitul, plimbatul cu barca, jetski-ul sau inotul, de obicei in cadre neorganizate, insa exista si evenimente sportive organizate aici. Belis-Fantanele este un obiectiv ce merita a fi vizitat, in special in perioada verii, dar si pe timp de iarna, cand se poate schia pe partia de la Marisel.

       Este o zona cu un potential turistic si peisagistic deosebit, astfel incat nu trebuie sa ratati o vizita in orce prioada a anului, daca simtiti nevoia sa va rupeti de stresul cotidian si sa va incarcati bateriile.

en_USEnglish