Blog

Pârtia de schi Mărișel

Iarna este sezonul ideal sa profitam de sporturi precum schiatul, patinajul sau snowboardingul.

Pe langa faptul ca este o metoda excelenta de relaxare, schiatul te ajuta sa si slabesti! Sase ore petrecute pe partia de schi te scapa dintr-un foc de 3000 de calorii, iti tonifiaza musculatura abdominala si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Muntii Apuseni ne bucura privirea cu o serie de pesaje minunate care iti taie pur si simplu respiratia si cu nenumarate activitati perfecte pentru distractie in orice sezon.

Pentru iubitorii activitatilor de iarna, s-a deschis mult asteptata partie de ski si snowboard Marisel, o partie de ski cu o priveliste deosebita catre lacul de acumulare Belis Fantanele, dar si catre piscurile culmilor muntilor Apuseni, unde, pe imp de iarna, Partia Marisel va asteapta la distractie la un ski sau snowboard de calitate.

Amplasamentul este situat in una din cele mai frumoase asezari de munte, pe platoul Marisel situat la 1300m altitudine. Accesul in prezent se face pe DJ107 ce strabate localitatea si este unul din accesele in Parcul Natural Apuseni. Mariselul se invecineaza la sud cu comuna Maguri-Racatau la nord cu comuna Rasca, la est cu comuna Gilau, iar la vest cu comuna Belis. Este o asezare rurala unde gospodariile sunt rasfirate in lungul vailor si drumurilor si pe culmile domoale, ca in zonele de deal.

La o distanta de circa 1,5 km si la o diferenta de nivel de 200m se intinde in intreaga lui splendoare Lacul Fantanele, iar peste acesta Statiunea turistica Belis- Fantanele si comuna Belis ( printre primele localitati din tara construita pe principii urbanistice) care va ofera cazare la pensiunea Vis Alpin atat timp cat sejurul dumneavoastra de schii este in toi.

In functie de nivelul la care ati practicat schi puteti opta pentru una dintre cele 3 partii cu grad diferit de dificultate: o partie albastra, ideala pentru cei incepatori , o partie rosie, pentru cei ceva mai curajosi si o partie neagra, dedicata celor avansati, ce va fi amenajata pe partia veche. Zona in care se va realiza partia cu grad de dificultate usoara si zona in care se va realiza partia cu grad de dificultate medie, care deviaza din partia veche este acoperita cu vegetație forestiera matura din specia molidului. Pe langa cele trei partii de schi: partia albastra (1600m), partia rosie (1500m) si partia neagra (1300m), Partia de la Marisel – Copcea dispune de doua sisteme de transport pe cablu tip “teleschi” si o instalatie tip “telescaun “.

La baza partiei, la cota 915 este un teren lipsit de vegetație, unde este amenajata o parcare, construcțiile pentru transport pe cablu si instalațiile de produs zapada artificiala.  Accesul la cota 915 se realizeaza pe un drum care ajunge la capatul barajului lacului de acumulare Fantanele, de DJ 108.

In functie de cat de mult va place schiatul puteti opta pentru tarife speciale raportat la numarul de urcari dorit. Puteti achita taxa penru o urcare sau pentru 10 urcari, tarif „All Day”, „All Night” sau tarif ” All Day & Night”. Cu mentiune ca  tarifele de weekend vor diferi fata de cele din timpul saptamani

Urcarile achizitionate sunt valabile doar in sezonul in care s-au cumparat.

La Partia Marisel exista telescaun debraiabil pentru 4 persoane (in special pentru cei care iubest sa se dea  cu placa), precum si 2 instalatii de teleschi.

 

en_USEnglish